La Valentina festa urbana

La Valentina és la festa urbana que apropa l’urbanisme als seus veïns i veïnes, fent-los protagonistes del mateix.

 

Per què La Valentina? Valentins i valentines és el gentilici històric de la ciutat de València. A més remet a la primera València de totes: la Valentina romana, fundada l'any 138 a. C. per Dècim Juni Brut Galaic. Valentia Edetanorum va ser el seu primer nom, que significava "terra de valents". La Valentina proposa posar als habitants de la ciutat en el centre de les decisions de l'Urbanisme, per això personifica el nom, a més en un nom de dona, ja que l'urbanisme modern no solament proposa una ciutat amable i propera, si no també una treballada des d'una perspectiva de gènere.

Des de fa ja cinc edicions, La Valentina Festa Urbana visita diferents barris de la ciutat de València amb l'ànim d'apropar i humanitzar l'urbanisme, percebut a sovint com una cosa distant, freda, excessivament tècnica i molesta. L'urbanisme és necessari per poder fer evolucionar les ciutats, corregir defectes, millorar la convivència i recuperar espais per a la ciutadania. València és una ciutat policèntrica, amb barris amb personalitat i places grans que exerceixen de cor del seu veïnat.

Urbanisme a escala humana

L'urbanisme ha d'incidir en el model de ciutat per avançar cap al model de ciutat 15 minuts, més amable, propera i còmoda, millorant així el benestar de la seua ciutadania. Xarrades, debats, exposicions, instal·lacions, visites guiades, activitats lúdiques i esportives, berenars populars a la plaça, música, homenatges a la gent, entitats i comerços del barri... tot això i més és La Valentina, festes en les que es celebra la regeneració urbana i el teixit de barri.

Comptem amb tu, celebrem la vida al barri, celebrem les places per jugar i ballar, celebrem l'urbanisme com punt de trobada, celebrem València, celebrem La Valentina!

2023 2022 2021 2019 2018