Activitats Lúdiques

Coneixes el teu barri?

En esta nova edició de La Valentina, contarem als més xicotets les tradicions i històries dels nostres barris a través del joc. Segur que després tenen moltes coses per a ensenyar-nos!

Juguem al carrer

El carrer sempre ha sigut un punt de trobada. Amics i amigues, família… El veïnat acudix als parcs, carrers i places per a divertir-se, posar-se al dia o simplement passejar.

Per als xiquets i xiquetes, el barri és la seua zona d’esplai i per això, volem recuperar este espai per a tornar a inundar els carrers amb jocs.

Taller: La família Brosseta

No podríem entendre el barri de Malilla sense l’horta, ja que la seua història sempre hi ha estat entrellaçada. L’horta seguix present en els paisatges del barri, els seus parcs, cases, horts urbans i sobretot en la memòria i les històries dels seus veïns i veïnes.

En este taller, els xiquets i xiquetes crearan el senyor Brosseta, i si el deixen al costat d’una finestra i el reguen de tant en tant, podran veure com li creix una llarga cabellera verda. Així podran emportar-se un trosset d’horta viva a les seues cases.

El nostre Portalet

Tots els barris tenen un element al qual els seus veïns i veïnes tenen especial afecte, perquè representa la seua història, patrimoni i tradicions. Durant segles, El Portalet de Benicalap va ser alqueria, poble i finalment part del barri que és hui en dia.

En este taller els xiquets i xiquetes construiran el seu propi Portalet a partir de materials reciclats i així s’emportaran a les seues cases una part de la història del seu barri.

Taller: Què hi ha davall de la mar?

El Grau és un barri mariner molt vinculat al port de la ciutat. Per això en este taller no podien faltar les criatures marines que habiten la mar que els seus veïns i veïnes tenen tan a prop de casa.

Els xiquets i xiquetes transformaran materials reciclats en criatures marines, no importa que siguen reals o no, l’únic requisit és que deixen volar la seua imaginació.

Trivial-encià!

Com de bé coneixes la cultura, la història i els carrers dels nostres barris? Vine a participar en un joc de preguntes i reptes que et posarà a prova i que segur que et fa aprendre una cosa o dos que no sabies.

La Paella Valentina

Una festa valenciana no és una festa si no s’acaba al voltant d’una bona paella.

T’abellix?

Gaudix d’estes activitats als actes:

La Valentina se’n va a Malilla

La Valentina se’n va al Grau

La Valentina se’n va a Benicalap

La Valentina se’n va a la plaça de l’Ajuntament